Mallorca – Kropp och själ 7-14 oktober (FULLBOKAT)

Resan är fullbokad!

Den fysiska träningen ges givetvis stor plats på vår resa till vackra Mallorca. Yoga, löpning, dans- och fysträning i en härlig mix. Just denna vecka lägger vi dock särskilt stor vikt på det mentala genom att erbjuda extra mycket yoga och meditation samt inspirerande föreläsningar. Vår ambition är att du ska åka hem med en känsla fylld av inspiration och glädje! Och kanske lite träningsvärk….

Mer än bara träning

Resan innehåller mycket mer än ”bara” träning. Vi erbjuder även möjligheten att prova på olika äventyrsaktiviteter – som ju också är en form av träning – både fysiskt och mentalt. Du kan prova på exempelvis bergsklättring, grottvandring, ridning och SUP till ett självkostnadspris.

Under veckan ingår, förutom ett gediget träningsprogram, en sightseeing och vinprovning och en härlig vandring i området runt vackra Deia och Soller. Läs mer om detta under fliken Träningsäventyr och Utflykter.

Palma och Mallorca erbjuder ett stort utbud av mat, dryck, shopping, mode och naturupplevelser. Även om vi har ett fullspäckat program kommer det att finnas stora möjligheter att knyta nya kontakter, slappna av och ha kul tillsammans. Mars brukar vara en fin månad att besöka Mallorca på, våren gör sitt intåg med knoppande blommor och solen värmer upp våra frusna vinterkroppar.

Maten

ICAs dietister kommer att finnas på plats för att ge härlig matinspiration och det kommer att finnas en uppsjö av hälsosam och god mat och en massa härliga sötsaker som inte innehåller tillsatt socker, vete och tillsatser. En liten teaser är att det kommer att bjudas på en krämig chokladmousse gjord på kikärtsspad och en smarrig rå snickerskaka.

Tanken bakom maten kommer att vara att du ska kunna kombinera din tallrik som du själv önskar. Du kommer att kunna välja bland färska och tillagade grönsaker, flera olika typer av kött, fisk och vegetariskt. Till varje rätt finns det potatis, ris, pasta eller gryner och från ICA kommer det till varje måltid att erbjudas en extra rätt som förhoppningsvis ska inspirera till att äta mer hälsosamt.

Vi gör resorna med dig i fokus

Veckan genomförs i ett unikt samarbete mellan ICA, Springtime och Ving. ICA´s dietister finns på plats och inspirerar och föreläser, Springtime planerar och genomför all träning och vi bor på Vings fräscha Sunprime Waterfront Hotell. Hotellet är perfekt beläget på stranden och erbjuder en mängd olika rumstyper, faciliteter samt en trevlig restaurang och bar.

Ledarstaben består av ca 8 noga utvalda instruktörer/föreläsare och de kommer att erbjuda pass som är upplagda så att du själv avgör hur hårt du vill köra. Om du vill köra riktigt tufft kommer du få utlopp för det, men det går bra att ta det lugnare och prova på också. Varierande, utmanande och roligt kommer det att vara!

Häng med på en vecka för både kropp & själ!


VSESPMI1575_v2

7-14 oktober med ”Kropp och själ” som tema. Veckan fylls av träning och föreläsningar som speglar temat. Det blir extra mycket yoga och meditation genom lugna, energigivande pass med mycket glädje. Detta kombinerat med intressanta och inspirerande föreläsningar.

Givetvis finns fullt programutbud i tillägg till yoga och meditationspassen som löpning, stavgång, fys- och dansträning samt många härliga äventyr och utflykter – framför allt ska vi ha kul!

Du väljer själv vad du vill vara med på

Träningen och föreläsningar erbjuds enligt smörgåsbordsmodellen, dvs du är med på allt du vill och du behöver inte boka det i förväg. Detta ger utrymme för att vara spontan och att dessutom låta kroppen avgöra vad dagsformen tillåter.

Mer än bara träning

Vi lägger vikt vid att resan ska innehålla mer än ”bara” träning. Mallorca är en underbart vacker ö och för att vi ska få se så mycket som möjligt av den så erbjuder vi ett antal äventyr och utflykter. Några av dessa ingår i priset och andra väljer du till.

Dagarnas program är upplagda så att huvuddelen av träningen sker på förmiddagarna. Äventyr och utflykter på eftermiddagarna samt föreläsningar och socialt umgänge på kvällarna.

ICA har med dietister som håller en föreläsning om kost och är med under veckan och ger tips och svarar på frågor.

Vi umgås och har trevligt tillsammans

I priset ingår alla frukostar, 5 middagar och 5 luncher som inbjuder till socialt umgänge. Likaså kommer det att anordnas flera aktiviteter som gör att man känner en grupptillhörighet, det är inga problem att åka ensam!

Resans program är att anse som preliminärt. Programmet samt ledarstaben läggs ut på hemsidan allt eftersom detaljerna blir klara.

Program under uppdatering

Mallorca-costeering2 smal

”Vanlig” träning i all ära men om du vill utmana dig själv lite så erbjuder vi ett utflykts- och äventyrsprogram som är lite utöver det vanliga. Mallorca har mycket att erbjuda en besökare, allt från kultur och natur, mat och vin till shopping och äventyr. Vi har tagit fasta speciellt på äventyren. Varför inte prova bergsklättring? Ridning? SUP?

Du får se hela Mallorca

Utflykterna/äventyren är utspridda över hela ön vilket gör att, om du är med på alla, kommer att ha fått se Mallorcas alla sidor, från norr till söder och öst till väst. Och du vill se hela Mallorca för den ena delen är vackrare än den andra. Det är helt enkelt en fantastisk vacker ö!

Några av utflykterna ingår i resans pris och du kan sedan själv välja till det du vill vara med på utöver grundbudet. Vi vandrar eller springer i bergen runt magiskt vackra Soller. Vi kombinerar ett besök vid en vinbodega med en sightseeing av Palma.

Utmana dig själv!

Äventyren sprids ut under veckan och du väljer själv vad du vill prova på: SUP (Stand up paddle), bergsklättring, grottdykning, zipline, vandring eller ridning.

Vissa aktiviteter är äventyrligare än andra – du väljer själv!  Det är mest en fråga om mod och vi vågar utlova en riktigt härlig upplevelse för dig som vill göra något utanför din ”comfort zone”…

Givetvis måste vi också testa på Palmas restaurang- och barliv. Vi arrangerar därför en middag inne i Palmas gamla citykärna på tisdagskvällen och en av veckan föreläsningar är förlagd till en mysig bar inne i Palma.

Vi vågar utlova massor av härliga upplevelser!

Utflykts- och äventyrsprogrammet är under uppdatering

Rumstyper

Del i Prime Room, 1 rum balkong mot omgivningar

Pris 14750 kr
 • Priset är per person.

Del i Prime Room 1 rum balkong m. havsutsikt

Pris 16250 kr
 • Priset är per person.

Del i Prime Room, mindre rum, liten balkong, begränsad havsutsikt

Pris 19250 kr
 • Priset är per person.

Del i Prime Room 1 rum liten balkong m begränsad havsutsikt

Pris 14750 kr
 • Priset är per person.

1 Enkelrum/Prime Room balkong mot omgivning

Pris 18750 kr
 • Priset är per person.

Del i Prime Room, 1 rum, stor terrass, havsutsikt

Pris 19750 kr
 • Priset är per person.

Alla priser är per person

Följande ingår i resans pris:

 • Flyg t/r inkl 20 kg bagage (kan variera beroende på flygbolag)
 • Transfer flygplats-hotell t/r.
 • Del i vald rumstyp.
 • Alla frukostar.
 • 5 luncher (inkl ett glas vin eller öl).
 • 5 middagar (inkl måltidsdryck, halv flaska vin/stor öl, läsk, vatten, kaffe).
 • Utflykt vandring.
 • Utflykt vin-eller olivgårdsbesök.
 • Deltagande på all träning och föreläsningar enligt program.
 • Service av Springtimes/Vings/ICAs personal på plats.

Kontakta Springtime för hjälp med anslutningspaket.

FLYGTIDER

Avreseorter: Arlanda

FLYGTIDER

Avreseorter: Arlanda, Landvetter, Malmö Airport och Kastrup.

Datum Flygnr Flygtider Avreseflygplats Ankomstflygplats
7OKT17/14OKT17  DK1118/DK1119 0635-0925/1045-1345 Kastrup Palma de Mallorca
7OKT17/14OKT17   DK1748/DK1749  0730-1100/1230-1605 Arlanda terminal 5 Palma de Mallorca
7OKT17/14OKT17 DK1858/DK1859 0700-1010/1845-2200 Landvetter Palma de Mallorca
7OKT17/14OKT17 DK1432/DK1433 0745-1040/1915-2215 Malmö Airport Palma de Mallorca
Boka resan 7-14 oktober med ICA-rabatt

PMISUAX1075_2_30-1024x682_Edit

Sunprime Waterfront  Svbetyg

Välkommen till Sunprime Waterfront – ett perfekt hotell om du vill bo vid stranden och ha nära till Palma stad.

Sunprime Waterfront ligger direkt vid stranden och den fina strandpromenaden i Playa de Palma. Närmare bestämt i Can Pastilla, en by som påminner om det gamla Mallorca, men med en modern touch. Här finns en båthamn och många trevliga restauranger, barer och butiker. Från hotellet tar det bara tio minuter att åka bil eller buss till Palma stad.

Läs mer om Sunprime Waterfront

VSESPMI1565_v2

Mallorca tillhör Spanien och är den största ön i ögruppen Balearerna, ungefär lika stor som Gotland. Antal bofasta är ca 870 000 och ungefär hälften av dem bor i huvudstaden Palma de Mallorca.

Palmas historia sträcker sig helt tillbaka till romartiden då staden byggdes upp. Staden består av en gammal charmig stadskärna där den ståtliga katedralen är Palmas mest kända byggnad.

Vi bor förstklassigt på Sunprime Waterfront!

Vi har valt att på i Playa Del Palma, nära strand och sol och bad – men ändå ha nära till shopping, kultur och nöjen i Palma stad. Här bor vi toppenbra på Vings Sunprime Waterfront Hotel.

Den långa, välskötta sandstranden Playa de Palma är den bästa i hela Palmabukten. Fem kilometer lång och bred som en fotbollsplan sträcker den sig ända från utkanten av Palma och fem kilometer framåt. Att det är så snyggt, rent och välordnat beror på att stranden är uppdelad i mindre områden, så kallade balnearios. Varje balneario har sina egna barer, omklädningshytter och duschar. De serviceinriktade badmästarna gör allt för att just deras bit av stranden ska vara den mest attraktiva.

Hela vägen längs Playa de Palma har välordnade internationella turistorter som Arenal och Can Pastilla vuxit upp. Det var här i pinjelundarna ovanför stranden som många mallorkiner tidigare byggde sina sommarhus, och det dröjde inte länge förrän även de utländska semesterfirarna började strömma till. Byn Can Pastilla har bäst lyckats behålla sin genuina atmosfär och är den mest "spanska" av de två badorterna, medan Arenal är en internationell turistort med tysk prägel. I hotellområdet ovanför stranden i Arenal ligger mängder av restauranger, barer, diskotek och andra nöjen. På strandpromenaden med sidostråk finns allt du behöver för en fin semester - uteserveringar, pubar, affärer och diskotek. Under högsommaren är nöjeslivet intensivt.

Huvuddelen av vår träning är förlagd till hotellet eller närområdet men alla våra utflykter och äventyr är utspridda över hela ön. Vi kommer att få se massor av denna magiska ö!

Mallorca – ett paradis för cyklister!

Kombinationen av härliga utmanande klättringar i bergen och pittoreska bergsbyar, blandat med vindlande vägar mellan byar och vingårdar gör Mallorca till en favoritplats för alla typer av cyklister. Under ledning av bland andra OS-medaljören Bernt Johansson och experter från cykeltidningen Bicycling erbjuder vi ett par härliga veckor i slutet av oktober. Mallorca i oktober är kanske den bästa perioden på året då det är mindre turister men fortfararande varmt och skönt på i havet och på land. Varje dag efter frukost ger vi oss ut på både långa och korta rundor. Vi kommer att erbjuda tre olika grupper, från kom-i-gång grupp till mer avancerad nivå. När alla valt längdgrupp, delar vi in i olika hastighetsgrupper. Den exakta uppdelningen anpassas efter deltagarna och deras behov och förutsättningar. Vi kommer också att jobba med teknik, sittställning och även ha speciella mek-workshops.

Variera din träning

Du cyklar så mycket eller lite du vill. Det unika med denna resa är att du har ett 10-tal andra aktiviteter att välja på varje dag, förutom att cykla förstås. Resan passar därför extra bra för er som kanske har olika intressen men ändå vill resa tillsammans eller dig som har förstått att varierad träning är den bästa träningen!

Att hyra cykel

Att hyra cykel är lätt på Mallorca. Utöver vår egen Bike Station på Sunprime Waterfront finns det flera uthyrare på ön som hyr ut cyklar av god kvalitet. Vår professionella cykeluthyrning finns i källaren av vårt Sunprime Waterfront. Bredvid uthyrningen finns ett cykelförråd för dig som tar med dig egen cykel. Där kan du självklart även förvara din cykel. Läs mer på deras webbsida om vilka cyklar du kan hyra på plats.

Ta med egen cykel

Många väljer att ta med sin egen cykel och annan utrustning de är vana vid. Väljer du att ta med din cykel bör du se till att ha nyservade däck och fungerande bromsar. Det är också viktigt att du har rätt utväxling för kraftiga stigningar. Satsa exempelvis på ett kompakt vevparti (50/34) om du vill ha bäst förutsättningar för cykelträning i bergen. Cyklar räknas som specialbagage och ingår inte i den fria bagagevikten. Utrymmet för specialbagage är begränsat och många flygbolag kräver att du förhandsbokar plats till din cykel. Priset ligger på ca 600 kr per väg, dvs 1200 kr t/r. Cirka 3 månader före avresa kommer du att få en blankett där du får välja om du ska hyra cykel eller ta med din egen.

Resan är fullbokad!