Mallorca – Kom i gång 14-21 oktober 2017 (FULLBOKAD)

Resan är fullbokad
Följ med på mat- och träningsresa till Mallorca

Få en kickstart på din träning och häng med på en vecka där fokus ligger på att skapa rörelseglädje och energi som du tar med dig hem och lever länge, länge på! Mat och träning hör ihop, så följ med på vår resa till Palma! Ni kommer bjudas på hälsosamma matupplevelser och ICA:s dietister guidar till bra mat i samband med träning. Mellan måltiderna kan du träna allt från yoga till löpning, fysträning, dans och mycket mer.

Våra väl utvalda ledare tar hand om dig på bästa sätt. De ser till att träningspassen är roliga och anpassade efter dig.

Mer än bara träning

Resan innehåller mycket mer än ”bara” träning. Vi erbjuder även möjligheten att prova på olika äventyrsaktiviteter – som ju också är en form av träning – både fysiskt och mentalt. Du kan prova på exempelvis bergsklättring, grottvandring, ridning och SUP till ett självkostnadspris.

Under veckan ingår, förutom ett gediget träningsprogram, en sightseeing och vinprovning och en härlig vandring i området runt vackra Deia och Soller. Läs mer om detta under fliken Träningsäventyr och Utflykter.

Palma och Mallorca erbjuder ett stort utbud av mat, dryck, shopping, mode och naturupplevelser. Även om vi har ett fullspäckat program kommer det att finnas stora möjligheter att knyta nya kontakter, slappna av och ha kul tillsammans. April brukar vara en fin månad att besöka Mallorca på, våren gör sitt intåg med knoppande blommor och solen värmer upp våra frusna vinterkroppar.

Maten

ICAs dietister kommer att finnas på plats för att ge härlig matinspiration och det kommer att finnas en uppsjö av hälsosam och god mat och en massa härliga sötsaker som inte innehåller tillsatt socker, vete och tillsatser. En liten teaser är att det kommer att bjudas på en krämig chokladmousse gjord på kikärtsspad och en smarrig rå snickerskaka.

Tanken bakom maten kommer att vara att du ska kunna kombinera din tallrik som du själv önskar. Du kommer att kunna välja bland färska och tillagade grönsaker, flera olika typer av kött, fisk och vegetariskt. Till varje rätt finns det potatis, ris, pasta eller gryner och från ICA kommer det till varje måltid att erbjudas en extra rätt som förhoppningsvis ska inspirera till att äta mer hälsosamt.

Vi gör resorna med dig i fokus

Veckan genomförs i ett unikt samarbete mellan ICA, Springtime och Ving. ICA´s dietister finns på plats och inspirerar och föreläser, Springtime planerar och genomför all träning och vi bor på Vings fräscha Sunprime Waterfront Hotell. Hotellet är perfekt beläget på stranden och erbjuder en mängd olika rumstyper, faciliteter samt en trevlig restaurang och bar.

Ledarstaben består av ca 8 noga utvalda instruktörer/föreläsare och de kommer att erbjuda pass som är upplagda så att du själv avgör hur hårt du vill köra. Om du vill köra riktigt tufft kommer du få utlopp för det, men det går bra att ta det lugnare och prova på också. Varierande, utmanande och roligt kommer det att vara!

Starta våren med en inspirerande "Kom igång-vecka"!

VSESPMI1575_v2

Resan den 14-21 oktober har temat ”Kom-i-gång” och kommer att fyllas av ett programutbud med träning och föreläsningar som speglar temat. För att man ska få kontinuitet i sin träning krävs att man tycker att det är kul, det blir i alla fall lättare då. Vi kommer arbeta mycket med att hitta rörelseglädje och det gör vi genom att erbjuda roliga, energigivande pass med mycket glädje. Detta kombinerat med intressanta och inspirerande föreläsningar.

Givetvis finns fullt programutbud med löpning, yoga stavgång, fys- och dansträning samt många härliga äventyr och utflykter – framför allt ska vi ha kul!

Du väljer själv vad du vill vara med på

Träningen och föreläsningar erbjuds enligt smörgåsbordsmodellen, dvs du är med på allt du vill och du behöver inte boka det i förväg. Detta ger utrymme för att vara spontan och att dessutom låta kroppen avgöra vad dagsformen tillåter.

Mer än bara träning

Vi lägger vikt vid att resan ska innehålla mer än ”bara” träning. Mallorca är en underbart vacker ö och för att vi ska få se så mycket som möjligt av den så erbjuder vi ett antal äventyr och utflykter. Några av dessa ingår i priset och andra väljer du till.

Dagarnas program är upplagda så att huvuddelen av träningen sker på förmiddagarna. Äventyr och utflykter på eftermiddagarna samt föreläsningar och socialt umgänge på kvällarna.

ICA har med dietister som håller en föreläsning om kost och är med under veckan och ger tips och svarar på frågor.

Vi umgås och har trevligt tillsammans

I priset ingår alla frukostar, 5 middagar och 5 luncher som inbjuder till socialt umgänge. Likaså kommer det att anordnas flera aktiviteter som gör att man känner en grupptillhörighet, det är inga problem att åka ensam!

Resans program är att anse som preliminärt. Programmet samt ledarstaben läggs ut på hemsidan allt eftersom detaljerna blir klara.

Mallorca-costeering2 smal

”Vanlig” träning i all ära men om du vill utmana dig själv lite så erbjuder vi ett utflykts- och äventyrsprogram som är lite utöver det vanliga. Mallorca har mycket att erbjuda en besökare, allt från kultur och natur, mat och vin till shopping och äventyr. Vi har tagit fasta speciellt på äventyren. Varför inte prova bergsklättring? Ridning? SUP?

Du får se hela Mallorca

Utflykterna/äventyren är utspridda över hela ön vilket gör att, om du är med på alla, kommer att ha fått se Mallorcas alla sidor, från norr till söder och öst till väst. Och du vill se hela Mallorca för den ena delen är vackrare än den andra. Det är helt enkelt en fantastisk vacker ö!

Några av utflykterna ingår i resans pris och du kan sedan själv välja till det du vill vara med på utöver grundbudet. Vi vandrar eller springer i bergen runt magiskt vackra Soller. Vi kombinerar ett besök vid en vinbodega med en sightseeing av Palma.

Utmana dig själv!

Äventyren sprids ut under veckan och du väljer själv vad du vill prova på: SUP (Stand up paddle), bergsklättring, grottdykning, zipline, vandring eller ridning.

Vissa aktiviteter är äventyrligare än andra – du väljer själv!  Det är mest en fråga om mod och vi vågar utlova en riktigt härlig upplevelse för dig som vill göra något utanför din ”comfort zone”…

Givetvis måste vi också testa på Palmas restaurang- och barliv. Vi arrangerar därför en middag inne i Palmas gamla citykärna på tisdagskvällen och en av veckan föreläsningar är förlagd till en mysig bar inne i Palma.

Vi vågar utlova massor av härliga upplevelser!

Rumstyper

Del i Prime Room 1 rum balkong mot omgivningar

Pris 13650 kr
 • Priset är per person.

Del i Prime Room, balkong med havsutsikt

Pris 14700 kr
 • Priset är per person.

Del i Prime Room, 1 rum, stor terrass, havsutsikt

Pris 17950 kr
 • Priset är per person.

Enkelrum/Prime Room 1 rum balkong mot omgivningar

Pris 14700 kr
 • Priset är per person.

Enkel/Prime Room, mindre rum, liten balkong. Begränsad havsutsikt

Pris 14700 kr
 • Priset är per person.

Följande ingår i resans pris:

 • Flyg t/r inkl 20 kg bagage (kan variera beroende på flygbolag)
 • Transfer flygplats-hotell t/r.
 • Del i vald rumstyp.
 • Alla frukostar.
 • 5 luncher (inkl ett glas vin eller öl).
 • 5 middagar (inkl måltidsdryck, halv flaska vin/stor öl, läsk, vatten, kaffe).
 • Utflykt vandring.
 • Utflykt vin-eller olivgårdsbesök.
 • Deltagande på all träning och föreläsningar enligt program.
 • Service av Springtimes/Vings/ICAs personal på plats.

Kontakta Springtime för hjälp med anslutningspaket.

FLYGTIDER

Avreseorter: Arlanda, Kastrup, Landvetter och Malmö

Datum Flygnr Flygtider Avreseflygplats Ankomstflygplats
14OKT17/21OKT17  DK1748/DK1749 0730-1100/1835-2210 Arlanda terminal 5 Palma de Mallorca
14OKT17/21OKT17 DK1118/DK1119 0630-0925/1230-1530 Kastrup Palma de Mallorca
Boka resan 14-21 oktober med ICA-rabatt

PMISUAX1075_2_30-1024x682_Edit

Sunprime Waterfront  Svbetyg

Välkommen till Sunprime Waterfront – ett perfekt hotell om du vill bo vid stranden och ha nära till Palma stad.

Sunprime Waterfront ligger direkt vid stranden och den fina strandpromenaden i Playa de Palma. Närmare bestämt i Can Pastilla, en by som påminner om det gamla Mallorca, men med en modern touch. Här finns en båthamn och många trevliga restauranger, barer och butiker. Från hotellet tar det bara tio minuter att åka bil eller buss till Palma stad.

Läs mer om Sunprime Waterfront

VSESPMI1565_v2

Mallorca tillhör Spanien och är den största ön i ögruppen Balearerna, ungefär lika stor som Gotland. Antal bofasta är ca 870 000 och ungefär hälften av dem bor i huvudstaden Palma de Mallorca.

Palmas historia sträcker sig helt tillbaka till romartiden då staden byggdes upp. Staden består av en gammal charmig stadskärna där den ståtliga katedralen är Palmas mest kända byggnad.

Vi bor förstklassigt på Sunprime Waterfront!

Vi har valt att på i Playa Del Palma, nära strand och sol och bad – men ändå ha nära till shopping, kultur och nöjen i Palma stad. Här bor vi toppenbra på Vings Sunprime Waterfront Hotel.

Den långa, välskötta sandstranden Playa de Palma är den bästa i hela Palmabukten. Fem kilometer lång och bred som en fotbollsplan sträcker den sig ända från utkanten av Palma och fem kilometer framåt. Att det är så snyggt, rent och välordnat beror på att stranden är uppdelad i mindre områden, så kallade balnearios. Varje balneario har sina egna barer, omklädningshytter och duschar. De serviceinriktade badmästarna gör allt för att just deras bit av stranden ska vara den mest attraktiva.

Hela vägen längs Playa de Palma har välordnade internationella turistorter som Arenal och Can Pastilla vuxit upp. Det var här i pinjelundarna ovanför stranden som många mallorkiner tidigare byggde sina sommarhus, och det dröjde inte länge förrän även de utländska semesterfirarna började strömma till. Byn Can Pastilla har bäst lyckats behålla sin genuina atmosfär och är den mest "spanska" av de två badorterna, medan Arenal är en internationell turistort med tysk prägel. I hotellområdet ovanför stranden i Arenal ligger mängder av restauranger, barer, diskotek och andra nöjen. På strandpromenaden med sidostråk finns allt du behöver för en fin semester - uteserveringar, pubar, affärer och diskotek. Under högsommaren är nöjeslivet intensivt.

Huvuddelen av vår träning är förlagd till hotellet eller närområdet men alla våra utflykter och äventyr är utspridda över hela ön. Vi kommer att få se massor av denna magiska ö!

Resan är fullbokad